DRAAIBOEK BAR
De bar is vaak het centrale punt van onze bijeenkomsten. De bardames zorgen daarom voor een vriendelijke, attente en zorgvuldige bediening.
DE TAKEN
We onderscheiden de voorbereiding en afronding, en de diensten zelf.
1) De voorbereiding en afronding doet de coördinator, deze begint rond 13.30 uur
* Spoelen van al het door ons te gebruiken glaswerk (alleen de rechtse voorraad)
* Controleren van de voorraad die Jan heeft ingericht op aangebroken spul en herinrichten naar onze eigen behoefte. (zie barinrichting)
* Zichtbaar maken van ons eigen assortiment achter op de bar
* Klaarzetten van handdoeken, schort en badge en gereedschap
* Prijsvermelding op bord maken
2) De diensten
We kennen 3 diensten:
* VROEG 15:15 tot 17:30 uur (2 vrouwen ingeroosterd)
* MIDDEN 16:30 tot 18:30 uur (1 vrouw extra vanwege de drukkere tijd)
* LAAT 17:30 tot 20:00 uur (2 ingeroosterd)
De coördinator is altijd beschikbaar voor onverwachte extra inzet. De dames kunnen onderling ruilen van dienst, indien gewenst. Graag vroegtijdig regelen.
Het assortiment. Bier, alcoholvrij bier, wit bier, Cola, Cola light, Sinas, Spa, Jus, Bitterlemon, wijn, wit/rood/ rosé, port.
De drank wordt alleen via consumptiebonnen verstrekt. Alle lege flessen wijn en fris worden achter op de bar gezet. Idem lege pakken. Bierflesjes in de krat, malt en gewoon kan door elkaar, witbier terug in EIGEN krat. Kapot glas achter op de bar. Vuile vaat rechts bij spoelbak. Spoelwater dun laten doorlopen en KLEINE hoeveelheid wasmiddel toevoegen, na verloop van tijd. Houd gereedschap en afval bij deze plek. Oogt rommelig en is onhandig bij glaswerk.
Houd bar schoon en droog regelmatig. Dames van de hand en spandienst halen regelmatig lege glazen op en zetten deze bij de spoelbak. Alleen de dames van dienst (en coördinator) komen achter de bar.
3) De inrichting van de bar zelf
Voor ieders gemak hanteren we de volgende inrichting:
Koelkast links: bovenste deel is gewoon bier.
Onder links gewoon bier en RECHTS onder is WITbier. We gebruiken eerst het laagste deel, en vullen direct weer vol.
Koelkast midden bevat wijn, wit en rose, bitter lemon en jus.
Koelkast rechts bevat cola, sinas en spa ,en BOVENIN MALT.
Gebruik geen voorraad (behalve bier) uit de kratten, Er staat genoeg fris en wijn koud.
In de koelgaten van links naar rechts:
boven: witte wijn, sinas, spa rood en cola
onder: rosé, bitter lemon, spa blauw en cola light.
4) Afronding
De coördinator verzamelt en telt de verbruikte drank. Laat de bar schoon en opgeruimd achter. Vuile handdoeken en schorten gaan naar de verzamelplek. Hoe soepeler alles loopt, des te prettiger het is voor iedereen.
5) Nieuwe vrijwilligers
Iedere nieuwe vrijwilliger draait 3x een proefdienst. Hierdoor wordt het dan wel duidelijk of zij wel of geen feeling heeft met het werk van deze werkgroep. Na 3 diensten heeft de vrijwilligster een gesprek met de coördinatrice. Deze laatste geeft dan uiteindelijk de toestemming om officieel lid van de bargroep te worden.